Charlestown Residence

Location:Charlestown, MA
Date:Sep, 2016

The owners of this home in Charlestown’s historic neighborhood wanted walk out access from their  basement to their enclosed yard.  They also wanted a deck off of their newly renovated kitchen that would connect to the yard.

Through a major house renovation, large sliding doors were installed on the rear facade of the house and brick retaining walls allowed for a below grade landing off of the new doors.  Brick and bluestone steps lead from this landing to a generous bluestone patio at grade level.  A small deck is surrounded by an iron railing, with an iron staircase that connects to the patio.  A new fence surrounds the yard and includes built in storage for trash.

Construction by Columbia Contracting Corp
Photography by Andrea Nilsen Morse
Site Furnishing by Homeowner